Packages & Pricelist

2019
 

______

______

Hur bokar man en fotografering?
 

Man skickar iväg en bokningsförfrågan. Därefter återkommer jag så snart som möjligt med förslag på datum, plats och tid.

Vad händer när vi bokat?

 

När vi bestämt ett datum som passar oss båda så skickas en faktura på 50% av bokad fotografering för att säkra datumet. Resterande belopp faktureras med förfallodag 10 dagar efter fotograferingen ägt rum.

När får jag bilderna?

 

Jag är lika nyfiken som du! Jag kommer skicka iväg en liten sneak peek från fotograferingen. Därefter kan du förvänta dig att få bilderna levererade inom 4 veckor efter datumet då vi setts.

FAQ


Inför alla fotograferingar

Vi pratar ihop oss om vad du är ute efter. Jag vill höra allt om dina tankar och förväntningar inför fotograferingen. Jag skapar en moodboard som vi utgår ifrån och med min bildstil och dina förväntningar skapar vi magi ihop!

Det kommer ofta frågor om kläder och rekvisita. Det pratar vi ihop oss om tillsammans utifrån vad vi kommer fram till.
 

gravid

Man bör skicka iväg en bokningsförfrågan tidigt i graviditeten för att bli garanterad en tid. Jag fotograferar oftast de gravida någon gång mellan veckorna 27 och 35.
Det är väldigt individuellt, beroende på hur man bär bebisen/bebisarna och hur man mår.

Inför fotograferingen pratar vi ihop oss om vi vill både ha studio och utomhusbilder eller ett av alternativen. Även allt som kommer till klädval och rekvisita kommer vi överens om ihop.

Partner och blivande syskon är självklart välkomna med på fotograferingen.

Lite tankar kring kläder till fotograferingen

Ljusa neutrala och jordnära färger passar bäst till bild. Det smälter in bra och fokus blir på dig och mage. Helst inga tryck på kläderna. Men såklart ska känna att du trivs i det du tar på dig. För partner eller syskon är det att föredra matchande kläder.

varför en moodboard?

Jag älskar att planera inför fotograferingar. Eller jag ska säga att jag älskar planeringen men sen appliceras min bildstil och din/er personlighet som kommer göra bilderna helt unika. Men för att vi ska ha ungefär samma förväntningar, kunna byta tankar och känsla i bilderna tycker jag att en moodboard (skapad i Pinterest) är superbra att ha för att vi båda ska veta vad vi vill få ut av fotograferingen.
 

barn

Vi ser till att hitta en tid då dina/ditt barn oftast är på bra humör. Det är en bra förutsättning inför fotograferingen. I prislistan är det avsatt 60 minuter men jag ser alltid till att boka in extra tid för barnfotograferingar. Ha med något att äta (typ ett mellanmål) ifall barnet tappar energi.

Att tänka på med klädsel - Ha gärna jordnära/dova färger om vi inte kommer överens om något annat. Gärna matchande med varandra om det är syskon eller du också ska vara med på fotograferingen. Ha gärna med ett extra ombyte utifall det skulle hända något oförutsedd olycka (man vet aldrig när det gäller barn).

Rekvisita - Jag har en del saker i studion om vi väljer att vara där. Önskar ni ha med något speciellt (någon leksak eller något som betyder mycket för barnet) så får ni gärna ta med det.

FAQ - Bröllop


AVTAL

Om vi är en bra matchning för varandra så går vi igenom mitt avtal. Efter att vi skrivit på avtalet så mejlar jag en faktura till er där 50% av bokat paket betalas som handpenning. Resterande summa faktureras med förfallodatum 14 dagar innan ert bokade datum. I avtalet kommer det framfår att vid avbokning återbetalas ingen handpenning, men ombokning av datum kan ordnas om möjligheten finns.


MÖTE INNAN BRÖLLOPET

Efter att vi checkat av tillgängligheten så bokar vi in ett möte där vi får lära känna varandra. Beroende på var ni bor så pratar vi i telefon eller via skype- fast helst av allt bjuder jag på fika.
 

URVAL OCH REDIGERING

Efter bröllopet kommer jag välja ut de absolut bästa bilderna från dagen och redigerar dessa till er. Jag redigerar bilderna i min specifika bildstil. Antalet varierar beroende på vilket paket ni bokar, men jag jobbar med att leverera stora antal bildfiler.


BILDLEVERANS

Det dröjer cirka 6-8 veckor innan ni får er leverans med bilder. Ni får alla utvalda skickat till er digitalt. Självklart kommer ni få cirka 10 bildfiler levererade inom en vecka som en sneak peek.